Lägga till nivå

Beskrivning

När en tävling är inställd på att ha en anmälningssida, skapad med hjälp av "Skapa anmälningssida", är det möjligt att välja att inte inkludera nivåer. Till exempel i Basket har "Basketettan Herr" inga nivåer. Sedan är det bara möjligt att registrera sig till denna liga (och inga nivåer i denna liga).

MEN: I PL går det att dela upp en liga i nivåer, till exempel "Basketettan Herr Norr" och "Basketettan Herr Syd". Det är möjligt att välja om denna nya nivå ska vara möjlig att registrera nytt lag i eller endast för att göra ett schema.

Lägga till en ny nivå

1. För att lägga till en ny nivå måste du klicka på knappen "Klicka för att lägga till en ny nivå för denna tävling". Sedan kommer ett nytt fönster (formulär) att dyka upp.
  2. Ange namnet på denna nivå. Det måste skilja sig från befintliga nivåer! Detta namn visas överallt.
  3. Ange standard matchlängd.
  4. Om denna nivå ska visas på anmälningssidan, välj "Inkludera på anmälningssidan."
    Om denna nivå även ska användas i matchschemat, välj "Inkludera i publika matcher".
  5. Om lagen ska dupliceras, markera den här kryssrutan. (Typiskt scenario: Lag spelar först i nivå "Syd". Senare under säsongen ska alla lag spela fortsättningsspel. Du måste välja att duplicera lag, eftersom de ska delta på olika nivåer. OBS: Ett lag (med sitt unika ID) kan bara delta på en nivå. När ett team dupliceras kommer dupliceringsteamet att ha ett nytt unikt ID.)
  6. Välj vilken typ av spel du vill ha för den här tävlingen. OBS: Det är inte nödvändigt att välja speltyp om du endast har valt "Inkludera på anmälningssida."
  7. Klicka på knappen för att spara denna nya nivå. Nu laddas sidan om och visar en ny nivå samt en ny rad i nivåtabellen.

Lägga till lag till en ny nivå

Efter att en nivå är gjord måste du definiera vilken nivå lagen ska spela i. Det är nödvändigt att tilldela både rätt nivå och rätt grupp till lagen som ska ingå i denna nya nivå. Ange som bilden nedan visar.

Mer om att lägga till en nivå

När du registrerar ett lag är det möjligt att välja mellan nivåer vilket registreringsdatum som inte har löpt ut. Som ett exempel; "Basketligaen Special" (1) gjordes som en nivå att anmäla sig till. Om du lägger till en ny nivå kommer denna nivå att dyka upp i popup-fönstret för kategori för anmälningsdetaljer. Se (2).

Redigera nivå

OBS: Admin av tävlingar kommer alltid att se alla nivåer öppna och aktiva för anmälan. Anledningen till detta är att ha möjlighet att lägga till lag till inaktiva nivåer.

1. Klicka på knappen "Ny" för att skapa en ny rad i denna tabell
  2. Ange "Nivå" = X där X anger ordning för nivåer
  3. Ange namnet på nivån. Detta kommer att dyka upp på anmäningssidan i APP
  4. Kolumner för att redigera matchlängdsdata
  5. "Begränsa anmälningsdatum": Ange ett datum för att begränsa när anmälan kan göras för en nivå.
    OBS: Admin av ligan kan alltid registrera lag oavsett detta datum.
  6. "Dölj matcher": Stäng av detta om matcher ska döljas för allmänheten. Lagägare kan fortfarande se matcherna, och givetvis även tävlingsadministratörer.
  7. "Kan flytta matcher": Ställ in ett datum i framtiden om lagägare kan begära att matchen flyttas (tid eller spelplats). Motståndarlaget måste svara på detta förslag. Tävlingsägaren måste godkänna ändringen för tävlingar som är inställda på att "måste godkännas". Övriga tävlingar kommer att ändra matchen om båda lagägarna är överens.
  8. "Inaktiv": Aktivera detta om nivån inte alls ska synas i APPen. Ingen data kommer att föras över från TXO till APP.
  9. "Lag kopierade": Skrivskyddat för att informera om lag kopieras från en nivå till denna nivå. Används mest vid poolspel och i slutspel.
  10. "Är master": Om den är inställd på är detta masternivån som lagen kopieras från.

Exempel på olika scenarion

Scenario: PU14 Stockholm basket säsong 22/23
A. Byta namn på level och stänga anmälan
  1. Ange ett nytt namn för nivån
  2. Rensa kolumnen "Begränsa anmälningsdatum" eller ställ in datumet till före idag. Detta kommer att stänga möjligheten till anmälan för denna nivå.
  3. Kom ihåg att spara!

Resultatet av denna åtgärd på den publika anmälningssidan:

B. Hämta lag från en annan nivå
  1. Ändra nivå under fliken "Lag registrerade i tävlingen" (välj bara i rullgardinsmenyn)
  2. Kom ihåg att spara!

Resultatet av denna åtgärd. Sammanställningen av lag ändras i nivålistan:

C. Skapa ny nivå "Nivå 3B" - Skapa anmälningssida för denna nivå
  1. Klicka på knappen "Ny"
  2. Ange in rätt nivå (bör vara i sin ordning så just den här är inställd på 4)
  3. Ange namn...
  4. ...och matchlängdsdata
  5. Kom ihåg att spara!
  6. För att göra denna nivå tillgänglig i APP för anmälan, aktivera den här nivån (om det inte redan är gjort)
  7. Använd sedan den här knappen för att skapa anmälningssidan!