Att aktivera en tävling spelar ingen roll när domare ska tillsättas. Istället måste man skapa ett matchfilter baserat på tävling, spelplatser eller distrikt (eller en kombination av dessa). OBS: Endast matcher i tävlingar som man har behörighet till kommer att visas.

Tillsätta domare

OBS: Det är absolut nödvändigt att skapa ett filter med matcher innan man kan tillsätta domare!

1. Klicka på denna knapp för att öppna ett nytt fönster. I detta fönster skapas matchfiltret, se sektionen "Skapa ett filter" nedan.
  2. Om man redan har ett filter kan filtret aktiveras från denna rullgardinsmeny. Alla filter som har ett namn kommer att visas i den här rullgardinsmenyn. Filtret kan raderas genom att klicka på det röda (x).
  3. Om du vill begränsa urvalet av matcher baserat på start- och/eller slutdatum anger du datum här.
  4. Om man vill få fram specifika matcher, ange match-ID här. För flera matcher, använd kommatecken mellan ID:na. Tillexempel 32456,32457,43221 (OBS: Inga mellanslag).
  5. OBS: Man behöver aktivera filtret/datum genom att klicka på denna knapp.
Skapa ett filter
  1. Välj bland alla distrikt för detta förbund och säsong.
  2. Välj bland alla spelplatser för detta förbund och säsong.
    TIPS: Ett effektivt sätt att få fram matcher är att välja alla spelplatser i det distrikt man ska tillsätta.
  3. Välj bland tävlingar för detta förbund och säsong.
  4. Ange ett namn på filtret om du vill använda det flera gånger. Om inget namn ställs in kommer filtret bara att användas så länge man inte skapar ett nytt. Ett sådant filter utan namn kommer att få namnet "Tillfälligt".
  5. Klicka på denna knapp för att aktivera filtret och därmed ladda in matcherna.
  6. Markera "Använd additivt urval" om du vill hämta matcher från urval som lagts till varandra.
  7. Dina val visas i dessa rutor.