Varje domare måste ha tilldelats en klassificering. Klassificering används oftast som filter för att välja domare till matcherna. En domares klassificering kommer från officiell data (FX). Till exempel har Svenska Basketförbundet en modell som kopplar klassificering till en licens.

Minimikrav på klassificering för en tävling

Det är inte ett krav sätta en miniminivå på domarklassificering för en tävling. Men det går att ställa och då kollar PL om matcher har en domare med rätt klassificeringsnivå. Välj minsta domarklassificering från menyn "Grundläggande dat" - "Inställningar på högsta nivå".

Varning om en match har en domare med för låg klassificering

I menyn "Domare" kommer kolumnen "Varning" att visa texten "Klassificering för låg".

Förbundsinställningar

Gå till "Domarinställningar" från menyn "Inställningar för organisation".

1. Nivå är ett nummer som gör det möjligt för systemet att veta vilka domare som kan döma vilka tävlingar.
    En domare kan döma alla nivåer med lika eller lägre klassificering.
  2. Namnet på en klassificering kan ändras till vilket namn som helst. Namnet visas överallt i PL.
  3. Varje säsong kan ha sitt egna klassificeringssystem. Som standard så kopieras en säsongs klassificering från föregående säsong.
  4. Kom ihåg att spara ändringarna!