Tillsätta domare på en match

Beskrivning

Domare kan endast tillsättas på publicerade matcher. När en domare tillsätts i PL, sparas den endast i PL:s interna databas. Denna uppgift kommer inte att visas någon annanstans i Profixio-systemet. Uppdragen måste nomineras innan uppdragen visas i respektive domares kalender. Från denna kalender kan domaren acceptera eller neka detta uppdrag.

OBS: Domare kan tillsättas på matcher som inte är giltiga OM matchen är en slutspelsmatch.

1. Första steget är att hämta matcher från ett urval av spelplatser, tävlingar och/eller distrikt. Se denna artikel för instruktion om hur man skapar ett matchfilter.
  2. Därefter behöver matcher väljas från denna lista.
  3. Domarna väljs från denna domarlista.
    TIPS: Klicka på domarens namn för att snabbt tillsätta domaren till vald match.

Varningstext

När en domare tillsätts på en match (och med roll) kommer en varning upp om det finns något att varna för. Leta efter kolumnen "Varning". Till exempel, om en domare är upptagen, kommer domarens namn att visas med en ljusröd bakgrund samt en förklarande text.

Upptagen eller ej tillgänglig domare

En domare kan inkludera perioder i den personliga kalendern då domaren inte är tillgänglig. Dessa perioder kommer att visas i domarlistan med en bock i kolumnen "Ej tillgänglig". Domare kan inte tilldelas matcher om domarkalendern är inställd som ej tillgänglig samtidigt som matchtiden. Matchtiden inkluderar tid före matchens start och efter matchens slut.

En domare anges som upptagen om domaren har en match under samma period som en match pågår. En domare kan inte tillsättas på en match om domaren samtidigt är upptagen. Matchtiden inkluderar tid före matchens start och efter matchens slut.

Tillsätta domare på matcher i högsta tävlingsnivåer

När en match är en match i en tävling på högsta nivå, kommer ingen varning att ges om den valda domaren redan är tillsatt i en match i en tävling på lägre nivå. Om en domare nomineras till en match på högsta nivå, är det domarens ansvar att ta bort sig själv från matcher i lägre tävlingar som kolliderar.

Tillsätta domare på en match

1. Välj en eller flera matcher i matchlistan. OBS: Du ska inte välja flera matcher som går i samma tidsperiod, en domare kan inte döma två matcher samtidigt.
  2. Välj för domaren: Detta är den roll domaren ska ha i vald(a) match(er).
  3. Välj en domare. Domare som har sitt namn överstruket är inte tillgänglig och bör undvikas att tillsättas. Det är möjligt att tillsätta en domare som har inlagd ledighet, dock ej domaren redan har en tillsatt match inom samma tidsperiod.
  4. Spara denna domare.
    TIPS: Klicka på domarens namn för att snabbtillsätta domaren på vald match.

OBS: Domartillsättningen görs endast i PLs interna databas. Uppdragen behöver nomineras innan domaren kan se sina upprag i deras kalendrar.