Inställningar för säsong

Kristian Marosi Uppdaterad av Kristian Marosi

Beskrivning

Vid start av en ny säsong måste en del data läggas in i PL-databasen.

• Lista på domarnas kompetensnivåer (Elit, nivå 4 etc)
  • Domarroller (Huvuddomare, Umpire 1 etc)
  • Skapa möjlighet för systemet att dölja domare från publika vyn
  • Importera alla domare från organisationsdata
  • Anläggningar måste ha tillgängliga tider

Ladda in säsongens tävlingar

En säsong skapas i FX, där datum för från och till för när data ska hämtas är viktigt:

1. PL hämtar data från FX och kan redigeras i PL.
  2. OBS: Det är nödvändigt att klicka på "Ladda säsongens tävlingar" en gång för varje säsong. Detta kommer att uppdatera all kompetensdata, tilldela domare till kompetens baserat på denna säsong (kompetenser kan variera från säsong till säsong) och importera alla tävlingar från FX

Inkludera delar av en säsong

Kopiera säsong, aktivera säsong, divisioner och serier

För att förenkla kan du kopiera divisioner och serier från en föregående säsong till en ny (typiskt den kommande säsongen). Först måste den nya säsongen läggas in i FX (via menyn "Säsonger"). Då kan den väljas som säsong som ska kopieras till.

1. Välj den aktiva säsongen och välj den säsong du vill kopiera från. Spara denna kopia genom att klicka på knappen som visas.
  2. Aktivera divisioner för en säsong genom att klicka på knappen "Aktivera säsong och hämta divisioner".
  3. Längre fram kan du välja en division och aktivera serier och sedan se alla anmälda lag.