Innehållsförteckning

Detta är Profixio League

Pontus Hedfors Uppdaterad av Pontus Hedfors

Videos (osorterade)

Övergripande

Profixio League (PL), är en webbaserad lösning vilket innebär att det inte behövs någon installation av programvara på din dator.

PL är utvecklat åt och tillsammans med idrottsförbund för administration av seriespel, det gäller såväl toppligor som ungdoms- och breddidrottsserier. Beroende på typ av serie kan arbetssättet i PL skilja sig åt.

Systemet innehåller flera moduler. Längre ned beskriver vi var och en av dessa.

Spelar- och laglicensmodul

I denna modul kan spelarlicenser, övergångar och laglicenser administreras. Det är även möjligt att utväxla data via API.

Anmälningsmodul

Anmälningssidan skapas i PL med hjälp av ett par klick (endast grundläggande data krävs). Lag kommer att registrera sig med hjälp av denna webbplats och data hämtas till Profixio League (för schemaläggning).

Se exempel på laganmälan här.

Schemaläggningsmodul

Schemaläggningsmodulen baseras på avancerade matematiska algoritmer vilket ger en flexibilitet med stora möjligheter att få ett optimerat spelschema.

Kort om kriterier:

• Ställ in ongångarnas start- och slutdatum.
  • Ställ in prioriterade matchdagar.
  • Arenor/spelplatser hämtas från det centrala registret.
  • Arenors tillgänglighet kan styras av serieadministratören samt självklart också av schemalagda matcher (även från andra sporter).
  • Schemalägga matcher: Använda våra avancerade matematiska algoritmer, enklare round robin eller egna lottningsnycklar.
  • De avancerade algoritmerna används oftast av toppligor och kan hantera utmaningar som att minimera resor, undvika högriskmatcher, lägga attraktiva publikmatcher i specifika omgångar etc.
  • Föreningar kan ansöka om matchändring (tid/plats).

Domarmodul

Upp till ett obegränsat antal domare kan läggas till en match. Denna kan innehåller Crew Chief, domare, handledare mm.

Kort om domare:

• Domare kan "Nomineras". Domaren behöver då acceptera eller avvisa uppdraget.
  • Domarstatus visas alltid (det vill säga nominerad, accepterad, avvisad, köp och sälj).
  • Domartillgänglighet kontrolleras för varje domare. Detta gör risken för dubbelbokning till noll.
  • Varje domare har sin egen kalender i Profixio APP där domaren dessutom kan lägga in ledighet m m.

Aviseringsmodul

Aviseringsmodulen består av två delar; En automatisk och en manuell. Ett typiskt meddelande är när en matchtid ändras, meddelandet går då ut till berörda parter.

Kort om aviseringar:

• Aviseringar kan slås på/av.
  • Aviseringar kan skickas via mail till lagledare, domare, domaransvariga och matchansvariga.
  • De flesta aviseringarna sker automatiskt och alla aviseringar loggas.
  • Mottagare av aviseringar får en länk i mejlet om de behöver acceptera/avslå något.

Publik matchportal

Den publika matchsidan består av samtliga schemalagda matcher i olika tävlingar. Ingen inloggning krävs. Sidan är mobilanpassad!

Kort om den publika matchportalen:

• Det är enkelt att hitta en tävling. Sök efter den på https://www.profixio.com/app
  • Ett matchkort innehåller all relevant information om matchen
  • Inloggad får du ytterligare detaljer om dina lag
  • Domare visas på varje match (om ligaadministratören har accepterat detta)
  • Elektroniskt matchprotokoll eller livestatistik visas i de matcher som har liveregistrerats
    Livestatsexempel här

Elektroniskt matchprotokoll (EMP)

Om en match är liveregistrerad sparas alla händelser i matchen i ett elektroniskt matchprotokoll. Vem som får behörighet att registrera en match via EMP kan skilja sig mellan idrotterna.