Använda vanligt gruppspel

Beskrivning

Ett gruppspel inkluderar lag indelade i två eller flera grupper. Lag registrerar sig ofta på en högre nivå och delas in i grupper av tävlingsadministratören.

Skapa grupper

I menyn "Grundläggande data", och därefter tabben "Tävlingsinställningar", innehåller en gruppanel. I denna panel kan grupper skapas, redigeras och tas bort.

1. Klicka på knappen "Ny" för att skapa en ny grupp.
  2. Ändra data för gruppen om det är nödvändigt:
    "Nivå": Bara ett sorteringsvärde för att säkerställa att grupperna hamnar i rätt visningsordning.
    "Namn": Namn på gruppen som även visas i det publika spelschemat (APP)
    "Antal serier som ska spelas": Som standard möter alla i gruppen varandra i enkelmöten. Ange "2" i denna kolumn om lagen ska spela dubbelmöten mot varandra.
  3. Klicka på en grupp för att aktivera denna när du ska jobba med spelschemat för denna grupp.

Flytta lag in i grupper

Efter att grupper har skapats behöver lagen flyttas till sin respektive grupp. Detta görs i fliken "Lag registrerade i tävlingen".

1. Klicka på "Visa/dölj lag från alla nivåer". Detta kommer att låta dig välja lag från hela tävlingen.
  2. Välj vilken grupp respektive lag ska tillhöra. Klicka på "Spara ändringar" för att ändringarna ska slå igenom.

Skapa spelschemat med Profixio CUP

Profixio CUP är en matematisk motor som samlar in ett stort antal befintlig data och placerar matcherna i ditt spelschema. Att använda Profixio CUP kräver viss datainmatning från användaren:

Skapa schemat med gruppspel

Om du vet när matcherna ska spelas kan du skapa matcherna direkt utan att ange några uppgifter om prioriterade veckodagar, vecka att spela varje omgång och så vidare. Gå bara in i menyn "Spelschema" och öppna popupen "Skapa matcher från gruppspel" (klicka på knappen som visas i bilden nedan).

1. Klicka i denna kryssruta om det endast ska vara enkelmöten. Standard är att skapa ett gruppspel med dubbelmöten där skifte av hemma-borta har skett i den andra halvan.
  2. Välj matcherna du vill schemalägga.
  3. Skapa matcher genom att klicka på knappen "Skapa matcher från urval". Stäng fönstret efter att du är klar.

Sätta datum och tid på matcherna

Om du inte använder Profixio CUP för att schemalägga måste alla matchdatum och matchtider ställas in manuellt. Det finns vissa funktioner som hjälper dig att göra detta utan att spendera för mycket tid.

Se denna artikel för mer information om tidssättning av matcher.