Lag

Beskrivning

Lag importeras från den publika anmälningssidan i "APP" varje gång en användare aktiverar en tävling. Om ett lag raderas från anmälningssidan kommer laget att ersättas av ett vakant lag i PL. Endast lag som är aktiva på den valda tävlingsnivån visas i denna lista.

OBS: Det är möjligt att visa alla lag oavsett nivå genom att använda den översta knappen "Visa/dölj lag från alla nivåer".

1. Lagindex som används i spelnycklar.
  2. Namnet på laget (antalet matcher i parantes).
  3. Om laget är anmält i APP kommer denna kryssruta att vara grön.
  4. Den prioriterade spelplatsen för laget. Ett lag kan spela på flera arenor, men en spelplats bör vara huvudsakliga spelplatsen.
  5. Nivå som detta lag placerats i. Ett lag kan kopieras för att delta på flera nivåer.
  6. Gruppen som laget placerats i. En nivå kan bestå av flera grupper.
  7. Om laget är mjukt raderat. Ett mjukt raderat lag kommer att dyka upp i denna lista som gör det möjligt att återställa laget.
  8. Om laget är ett vakant lag.
  9. 10. 11. Endast lagets ID. Används för det mesta enbart av supporten.

Lagindex som används i spelnyckel

Om tävlingsnivån använder spelnyckel, måste lagen indexeras så att de passar in i listan för spelnyckeln. Detta görs genom att placera lag som det visas i det gula fältet.

Radera lag

1. Radera lag med datumgräns

Ändra tävlingsnivå för ett lag

Första gången ett lag laddas ner från anmälningssidan, kommer laget att sparas i sin rätta tävlingsnivå. Nästa gång lag laddas ner kommer lagen INTE att ändra sin tävlingsnivå. Så om ett lag flyttas från en nivå till en annan inom PL kommer anmälningsdata inte att ha någon effekt.

Radera lag från anmälningssidan ("APP")

Vakant lag

Se artikeln "Vakant lag"

Skifta lag

Ett lag kan skiftas med ett annat lag eller med ett vakant lag. Den största anledningen till att skifta lag, och inte ta bort lag, är att hålla matchschemat korrekt och oförändrat. Spelschemat kommer givetvis att ändras på grund av lagändringar, men själva matcherna tas inte bort.

Skifta ett anmält lag med ett vakant lag

Använd funktionen som visas i bubbla 9; "Byt lag med ett vakant lag". Välj laget att ta bort och klicka på knappen.

• Ett nytt vakant lag kommer att läggas till på tävlingsnivån och heter "VacantX" där X är en siffra mellan 1 och 100.
  • Laget som ersätts kommer att markeras som mjukt raderat och visas fortfarande i listan över lag.
  • Alla matcher med det ersatta laget kommer att byta till att ha det vakanta laget istället.
  • Spelschemat kommer att räknas om, och berörda matcher med hemmalaget som vakant kommer att sättas som rött och utan spelplats.
  • Matcher som påverkas där hemmalaget INTE är vakant kommer att få spelplats från hemmalaget.
  • Matcher som påverkas där hemmalag INTE är vakant får ansvarigt lag som hemmalag.
  • Matcher som påverkas där hemmalag är vakant kommer att ha ansvarigt lag satt som noll.

Lägg till ett anmält lag till en tävlingsnivå

Du kan lägga till ett anmält lag till vilken nivå du vill. Om laget har matcher kan laget inte byta nivå.

1. Först; lägg till ett vakant lag till den tävlingsnivå du vill lägga till ett nytt lag
  2. Välj detta vakanta lag (kryssruta)
  3. Välj laget du vill lägga till. Om samma lag visas flera gånger eftersom det redan deltar på olika nivåer, spelar det ingen roll! Välj bara en av dem.
  4. Klicka till sist på "Skifta detta lag".

Duplicera lag

Ett lag kan dupliceras. Detta görs till exempel om ett lag ska spela i en fortsättningsserie. Duplicerat lag kommer att få ett korrekt tävlings-ID, men ingen nivå eller grupp. Nivå och grupp måste väljas för att laget ska kunna användas.

Gå in i menyn "Lag registrerade i tävlingen".

1. Välj lag(en) du vill duplicera och klicka på "Duplicera lag".

Duplicerade lag(en) kommer nu att visas i tabellen utan nivå och grupp.