Tidsbegränsningar för tävling

Beskrivning

Speltid för varje tävling är kopierad från data som organisationsadministratören har ställt in i menyn "Inställningar" - Inställningar för organisation" och fliken enligt bilden. Denna speltid gäller för en säsong, så varje ny säsong får nya speltider. Varje tävling kan ha sina egna tidsbegränsningar.

Vad är anledningen till tidsbegränsingar för tävling (eller "speltider")?

Detta är främst för att säkerställa att alla lag i en tävling spelar matcher i omgångar under en bestämd tidsperiod. Genom att använda Profixio PRO (algoritmer för att skapa en tävlingsspelordning), kräver det att lagen spelar exakt en match i varje omgång (förutom om det finns udda antal lag). Genom att använda Profixio CUP för att placera matcher på tid och plats, används rundans start- och sluttid för att initialt begränsa när en match kan spelas. OBSERVERA: Efter att ett schema har skapats och matcher har placerats kan ett matchdatum ställas in på valfritt datum innan ett nytt spelschema ändras.

Ställ in tidsbegränsningar för tävling

Om inga ändringar görs används hela veckan (men kan åsidosättas av veckodagarnas prioriteringar). Du kan begränsa en vecka till att inte användas alls, eller att endast användas vissa dagar. Exempelvis när datum hamnar på helgdagar eller liknande.

1. Välj en rad (det är en vecka). Klicka ur kryssrutan om denna vecka inte ska användas. Typiskt är nyårsveckan.
  2. Välj speldatum i kalendern.
  3. Klicka på den här knappen för att ställa in ett nytt startdatum för veckan
  4. Klicka på den här knappen för att ställa in veckans nya sista datum
  5. Ställ in prioriterade dagar i den här tabellen.

Begränsningar/tillgänglighet för veckodagar

När en omgång ska genomföras inom en viss tidsperiod, vilka veckodagar ska matcherna spelas på? Ibland bör en tävling spelas på helgerna, typiskt för högstaligor, medan andra tävlingar bör spelas på onsdagar eller torsdagar. Använd bara tabellen "Prioritet veckodagar".

1. Prioritet nummer 1 är de veckodagar som systemet först söker efter för tillgänglighet. Och om det inte är tillgängligt används prioritet 2 för veckodagar och så vidare. Vardagar med prioritetsnummer  > 99 kommer inte används (de är begränsade).
  2. Ställ in föredragen tid för varje dag
  3. Ställ in tillgänglig tid varje dag. Tillgänglig tid kommer att användas om inga positioner är tillgängliga under föredragna tider. Tillgänglig tid är tidsgränserna som används i visualizer.

Visualizer och veckodagarnas tider

• Tillgänglig tid för start / slut visas i visualizern.