Notifikation vid matchändring

Beskrivning

En notifikation är ett meddelande som skickas till personer som är inblandade i en match. Meddelandet kan vara ett s.k. pushmeddelande (inuti Profixio APP, ett e-postmeddelande eller ett SMS). Systemet kommer att sortera meddelanden för att minimera antalet meddelanden till samma person. En notifikation kommer att levereras några minuter efter sändningen.

De flesta notifikationerna skickas ut direkt utan att något manuellt jobb behöver göras.

OBS: Notifikationssystemet behöver aktiveras på förbundsnivå och görs av Profixio Support.

Hur skickar man en notifikation manuellt?

OBS: De flesta notifikationerna skickas ut automatiskt.

1. Gå in i menyn "Inställningar" och därefter "Logg inklusive notifikationer".
  2. Välj alla eller några rader. Varje rad är en match.
  3. Klicka på den vänstra knappen längst ner för att skicka ut en notifikation till alla personer kopplade till matchen.
  4. En simpel logg visas i tabben "Kommunikationslogg".

Kriterier för notifikation

Det är bara genom att publicera en match som notifikationssystemet aktiveras. När en match ändras i PL, och inte publiceras, är ingen notifikation aktiv. Det spelar ingen roll vad som väljs (se bild till höger) om notifikation inte är aktiverad.

1. När en match publiceras för första gången skickas ingen notifikation.
  2. Notifikation skickas när en match publiceras för andra gången, OCH matchen ändras efter första publiceringen med och/eller: - tid, - spelplats, - hemma/bortalag. Annars aktiveras ingen notifikation. OBS: Notifikation skickas INTE om ansvarigt lag ändras.
  3. Notifikation skickas när en match tas bort från APP.
  4. Notifikation skickas när match sätts som ej schemalagd.
  5. Notifikation skickas när en domare nomineras till en match.
  6. Notifikation skickas när en domare accepterar en match.
  7. Notifikation skickas en domare nekar en match.
  8. Notifikation skickas när en domare tas bort från en match och domaren har varit nominerad eller accepterad på matchen.
  9. Notifikation skickas när en domare får en ny roll i samma match.
  10. Notifikation skickas INTE om spelats och matchen därefter flyttas i tid eller spelplats.

Vem kommer att notifieras?

1. Ändrad matchtid: Lagens kontaktpersoner + alla tillsatta domare + domartillsättare. Automatisk notifiering.
  2. Ändrad spelplats: Lagens kontaktpersoner + alla tillsatta domare + domartillsättare. Automatisk notifiering.
  3. Ändrade lag: Lagens kontaktpersoner + alla tillsatta domare + domartillsättare. Automatisk notifiering.
  4. Ändrad ansvarigt förening: Lagens kontaktpersoner + ansvarig förening + alla tillsatta domare + domartillsättare. Automatisk notifiering.
  5. Match som tas bort: Lagens kontaktpersoner + alla tillsatta domare + ansvarig förening. Automatisk notifiering.
  6. Domare som nomineras till en match: Domaren. Automatisk notifiering.
  7. Domare som blir accepterad på en match: Domaren. Automatisk notifiering.
  8. Domare på en match som tas bort: Domaren. Automatisk notifiering.
  9. Domare på en match som nekas eller tas bort: Domaren + domartillsättare. Automatisk notifiering.

Notifikationsåtgärder

• Inkludera ogiltiga matcher: Inkludera matcher som är ogiltiga såsom matcher utan sluttid, matcher med ogiltig spelplats och matcher inklusive vakanta lag.
  • "Ta bort tillsatt domare om accepterad eller nominerad": Tillsatta domare kommer att tas bort från matchen helt och hållet. En notifikation kommer att skickas (om det inte stängs av). Om denna åtgärd inte är i kryssad så kommer accepterade domare att sättas som nominerade.
  • STÄNG AV alla notifikationer: No notifications are sent from PL.
Lägga till e-postadresser för notifikationer

Det går att lägga till extra e-postadresser för en tävling som får notifikationer vid exempelvis matchändringar. Dessa e-postadresser fylls i genom att aktivera en tävling och därefter öppna tabben "Expandera för att ändra inställningar för högsta tävlingsnivån" och fylla i e-postadress i rutan "Notifiering vid matchändring". E-postadresserna separeras med semikolon(;).

E-post

Nedan visas några exempel på hur notifikationerna som skickas med e-post ser ut.

Matchändring
Nominerad domare
Domare som accepterat en match
Domare som har tagits bort från en match