Tilldela någon som domartillsättare

Beskrivning

En förbundsadministratör och distriktsadministratör kan tilldela vilken person som helst att få behörighet för att tillsätta domare på matcher i vissa tävlingar.

För närvarande kan en person bara ha en behörighet i en tävling. Så om en tävling består av flera nivåer kommer den högsta behörigheten att ställas in på alla nivåer.

Tillgängliga domarroller
  1. Domartillsättare - Alla roller tillgängliga (bubbla 1,2 och 3)
  2. Funktionärstillsättare - Rollerna i bubbla 2 och 3 tillgängliga

Tilldela behörighet till en person

1. Välj vilket distrikt du vill välja tävlingar från. Beroende på användarens behörighet visas bara vissa distrikt.
    OBS: Om man är inloggad som förbundsadministratör så visas även alla tävlingar som finns i förbundet.
  2. Klicka i tävlingarna som ska administreras.
  3. Klicka i vilken typ av behörighet som ska tilldelas.
  4. Ange e-postadress för den person som ska få behörigheten att kunna tillsätta domare på matcher.
  5. Om personen redan finns som användare i Profixio så kommer personens namn att visas. Om inte, så behöver man ange för- och efternamn (Ex. Lars Larsson).
    Klicka därefter på Spara-knappen.
  6. Efter att skrivit in e-postadressen så visas i denna lista alla domartillsättarroller som denna användare har.

Logga in som domartillsättare

1. När en person loggar in på PL, och denna person endast har behörighet att tillsätta domare, kommer alla menyknappar att inaktiveras förutom menyn "Domare".
  2. Tillgängliga tävlingar hittas genom att klicka på knappen "Skapa matchfilter".
  3. Därefter visas alla matcher i det valda filtret i den här listan. Aktivera en roll genom att klicka i kolumnen, välj en match...
  4. ...och klicka på domarens namn. Nu kommer domaren att tillsättas i denna match och i vald roll.