Förbered spelschema

Beskrivning

För att kunna göra ett spelschema, behöver viss data ställas in. Kortfattat:

• Lag måste tilldelas en tävlingsnivå och en grupp (om det finns flera grupper)
  • Alla omgångar måste skapas och varje omgång behöver ha ett veckonummer

Förbered spelschema

1. Antingen kan du kopiera alla omgångar med dess startdatum (måste vara jämnt antal lag)...
  2. ...eller så kan du använda en spelnyckel om det finns
  3. ...eller så måste du ange antal omgångar, startdatum för första omgången och standard matchlängd
  4. Om du vill ta bort en specifik vecka, skriv in veckonummer här (avgränsade med "-").
    Exempel: 51-1-2 (inkludera inte vecka 51, 1 och 2).
  5. Klicka för att skapa omgångarna
  6. Varje omgång kan tilldelas speldatum (både tillgängliga och prioriterade). Välj omgångar du vill tilldela valda speldatum.
  7. Välj dagar som ska vara tillgängliga för valda veckor.
  8. Om vissa dagar ska vara prioriterade dagar, välj de här. Dessa dagar kommer att presenteras för klubbar om de ska tilldela tid och plats för matcher. Och dessa prioriterade dagar kommer att användas om du använder Profixio CUP schemaläggningssystem.
  9. Spara tillgängliga och prioriterade dagar efter att ha valt.
  10. Och till sist; Skapa detta schema
    OBS: Markera "Spelordning: Spegling" om du vill att omgång nummer 2 ska speglas till omgång nummer 1 angående när lag spelar mot varandra och hemma/bortalag.

Efter förberedelser

Gå in i menyn "Spelschema" och tilldela varje omgång korrekt startdatum och/eller tid innan publicering.

Ändring av tillgängliga dagar efter matcher presenteras för att tilldelas

Tillgängliga dagar och prioriterade dagar kan ändras när så önskas. Efter ändring ska tävlingsnivån publiceras som vanligt.

Återställ veckoordning

Exempel: Ändra vecka 50 till 51 (så det inte spelas något vecka 50)

• Ange nytt veckonummer och klicka på "Spara ändringar"
  • Med raden fortfarande markerad, klicka på knappen "Återställ veckoordning efter markerad vecka".

Några tekniska detaljer

• När en tävlingsnivå görs hämtas data för prioriterade dagar från en standardprioritetsdag gjord för säsongen och därmed master för alla organisationer.
  • Prioriterade dagar för en organisation kan sedan ändras i menyn "Organisationsinställningar"
  • När en ny tävlingsnivå görs kopieras prioriterade dagar från organisation och in på tävlingsnivå.
  • Sedan är det möjligt att ändra prioriterade dagar för varje tävlingsnivå.