Skapa slutspelsträd

Beskrivning

Ett slutspelsträd kan bara skapas från en tävling med slutspel. Ofta spelas det matcher innan slutspelet, och utifrån resultat från dessa matcher skapas ett slutspelsträd.

Skapa slutspelsträd

1. Välj en tävling med slutspel. Om ett slutspelsträd redan finns så kommer det att visas i fönstret.
  2. Välj spelnivå och kryssa i om det ska spelas bronsmatch.
  3. Ange antalet lag som ska delta i detta slutspel. Detta avgöra storleken på slutspelsträdet.
  4. Klicka på "Skapa detta träd" för att skapa slutspelsträdet.
  5. Detta fönster kommer att visa alla matcher i trädet (men detta är inte "riktiga" matcher än"). Dessa visas inte i Spelschema.

Tilldela lag till match

1. Välj rad i fönstret.
  2. Välj vilket specifikt lag som ska vara hemmalag eller...
  3. ..välj från vilken position i grupptabellen som hemmalaget ska hämtas ifrån (om det har spelats gruppspel innan).
  4. Gör något av ovanstående även för bortalag.

Duplicera lag i slutspel?

Det är inte möjligt att spara ett lag två gånger i ett slutspelsträd. Som exemplet nedan visar så finns AIK Basket redan i detta träd och kan inte sparas i en annan match. I detta fall måste AIK Basket raderas som hemmalag i en match innan det tilldelas en annan match.

Matchdatum och spelschema

1. Välj matcherna du vill ange datum på.
  2. Ange önskat datum och spara matcherna.
  3. Skapa spelschemat genom att klicka på knappen "Skapa spelschema". Matcher som redan är publicerade till APP kommer inte att ändras.

Namn på slutspelsträdet

Som standard är namnet på slutspelsträdet till exempel "C-play". Detta namn kommer också att visas i APP. För att ändra detta namn, redigera bara namnet i "Tävlingsinställningarna", och rutan med grupper. Se bilden nedan.

1. Standardnamn är till exempel "C-play".
  2. Ändra namnet i tabellen över grupper. Dubbelklicka på namnet, skriv in nytt namn och tryck därefter på "Spara ändringar".