Ändra matcher från den publika sidan (APP)

Beskrivning

En match kan ändras från den publika sidan (APP). Matchdatum/tid, plats, domare, resultat, kommentarer är en del av den data som kan ändras. Följande ändringar som görs i APP kommer att hämtas in till Profixio League (PL):

• Matchdatum och tid
  • Spelplats
  • Resultat

Hur ändrar man data?

Beroende på användarbehörighet kan en användare ändra en match genom att klicka på knappen "Redigera match" i APP. Från popup-fönstret kan olika data ändras, som visas i bilden nedan. Kom ihåg att spara i slutet!

1. Resultat
  2. Kommentar
  3. Matchdatum och tid
  4. Spelplats
  5. Hemma- och bortalag

Uppdatering av matchdata i PL

Varje gång en användare går in i menyn "Spelchema", kommer PL att kontrollera om matcherna har ändrats. Ändrade matcher sparas i PL och dyker därmed upp i alla fönster i PL.

Exempel: Profixio League visar fel matchtid men APP är korrekt

Om PL visar fel matchtid, men APP är korrekt, öppna bara matchen i APP och klicka på "Spara" (se bubbla 1). Då behövs inga fler åtgärder. Nästa gång du går in i menyn "Spelschema" i PL, hämtar PL matchtid (och även spelplats) från APP och det kommer därefter att visas korrekt i PL.

Hur fungerar detta?

Varje gång en match ändras i APP uppdateras en tidsstämpel för denna match i APP-databasen. När fönstret "Spelschema" öppnas i PL, kontrollerar PL om matcher har en ny tidsstämpel. Om det finns matcher med ny tidsstämpel kommer dessa matcher uppdateras med matchtid och plats i PL. När denna kontroll är klar kommer PL att spara sin egen tidsstämpel när nedladdningen av matchdata från APP är klar. Nästa gång man går in i "Spelschema" kommer endast matcher som ändrats efter PL:s interna tidsstämpel att kontrolleras. Detta görs för att undvika att för många matcher kontrolleras varje gång någon öppnar fönstret "Spelschema".

Hur kan man se en ändringslogg?

Gå in i tabben "Ändringslogg". Detta fönster kommer att visa alla ändringar som har gjorts.