Innehållsförteckning

Beskrivning

Ett spelschema, eller bara några matcher i ett spelschema, kan föras över till APP för föreningarna att kunna sätta in datum, tid och plats för matcher föreningen är ansvariga för. När föreningsadministratören har satt in tid och plats för en match uppdateras det direkt på publika sidorna. Alla matcher kommer att ha en tidsgräns för när föreningsadministratören kan tidsätta matcher. Denna tidsgräns ställs in av tävlingsadministratör vid publicering av denna typ av matcher.

• Ansvarig förening för en match ställs in i PL i menyn "Spelschema" och föreningsadministratör ställs in i FX.
  • OBS: Denna funktion får INTE förväxlas med "Begäran om matchändring". Det är två helt olika funktioner!
  • När spelschema publiceras på detta vis kommer det att döljas på de publika sidorna. Endast föreningsadministratörer och förbundsadministratörer kommer att kunna se spelschemat.
  • Alla matcher inom samma tävlingsnivå måste ha samma tidsgräns!

Föra över aktiv tävlingsnivå till APP

Aktivera "Administrera matcher" genom att klicka på "Väntar på publicering..använd Administrera matcher för tidsättning" (se pilen i bilden nedan).

OBS: Matcherna behöver inte vara giltiga. Matcher som saknar sluttid, spelplats, ansvarigt lag eller innehåller vakant lag kommer också att publiceras.

1. För över matcherna till APP genom att klicka på knappen "Publicera spelschema för tidsättning med "Administrera matcher". Markerade matcher kommer att föras över. Om inte matcher har markerats så kommer alla matcher att föras över.
  2. En kommentar kan anges för en match. Denna kommentar kommer endast ses av ansvarigt lag.
  3. Spara kommentaren direkt till APP genom att klicka på denna knapp.

Föra över flera tävlingsnivåer

För att kunna spara tid så är det möjligt att föra över flera tävlingsnivåer samtidigt. I menyn "Spelschema" och tabben "För över matcher till APP" finns denna funktion.

I denna vy visas endast tävlingsnivåer som uppföljer följande kriterier:

• Det finns skapade matcher
  • Nivån har inte publicerats till APP
  1. Det går att filtrera på distrikt för att enklare hitta tävlingsnivåerna som ska föras över till APP.
  2. Välj nivåerna som ska föras över.
  3. Ange sista datum för när föreningarna har möjlighet att "Administrera matcher".
  4. Klicka på denna knapp för att föra över matcherna till APP.

Ansvarig förening

När en förening loggar in i APP och klicka sig in på "Admin" och "Administrera matcher" så ser föreningen alla matcher där man har blivit satta som ansvarigt lag. Alla dessa matcher kan tidsättas av föreningen. Varje ändring sparas automatiskt och skickas till både APP och PL.

OBS:

• Om sista datum för att tidsätta match har passerat så kommer denna match inte att synas i listan med matcher.
  • Det är endast möjligt att välja en spelplats som är kopplad till föreningen via FX.
Ej tillgänglig spelplats?

För att kunna se om datum och tid på en spelplats är ledig, håll över musen över rutan tid och därefter kommer en lista med redan tidsatta matcher kommer att visas (se punkt 1 i bilden nedan).

Återställ till vanlig publik visning

Det går när som helst att använda vanlig publik visning av spelschemat i APP.

1. Klicka ur "Check off "Väntar på publicering..använder Administrera matcher för tidsättning".
  2. Publicera spelschemat.

Hur går det att se om en tävling använder Administrera matcher?

1. I menyn Hem, där alla tävlingar visas, så går det att identifiera tävlingarna som använder "Adminstrera matcher" genom att dessa markeras med gröna rader. Om en tävling har flera nivåer, men inte alla använder "Administrera matcher", så kommer även dessa att markeras med gröna rader.

Hitta matcher utan ansvarig förening

Om en match saknar ansvarig klubb så kommer klubben inte att få dessa matcher listade och det kan vara avgörande för andra samarbetspartners som använder denna information. Gå in i menyn "Matcher som behöver publiceras".

1. Klicka i "Saknar ansvarig förening"
  2. Välj matcherna du önskar korrigera.
  3. Om du är säker på att laget som står som hemmalag också ska vara ansvarig klubb, välj dessa matcher och klicka på knappen "Tilldela och publicera". Först uppdateras matcherna i PL med ansvarig förening och sedan överförs ansvarig förening till APP. Matcherna kommer därefter att tas bort från denna lista.
    Notifikationer kommer INTE att skickas ut.
  4. Om du manuellt tilldelar en ansvarig förening i en match kan du överföra dessa matcher efter att du klickat på "Spara ändringar". Matcher sätts som ej publicerade tills du publicerar dessa matcher.