Föreningsadministratörer kan ansöka om att en ska match flyttas. Detta görs i APP, på det vanliga matchkortet. När en ansökan om matchändring är gjord får motståndarnas föreningsadministratör ett meddelande. Beroende på inställningar kan matchen ändras direkt om lagen är överens. Annars måste ansökan om matchändring godkännas av en tävlingsadministratör.

OBS: Endast matcher med giltigt datum/tid är tillgängliga för att ansöka om en matchändring. Matcher utan datum/tid kan ej matchändras på detta sätt.

Aktivera funktionen "Ansökan om matchändring"

För att aktivera funktionen att ansöka om matchändring så behöver ett datum i framtiden ställas in i menyn "Hem" och tabben "Tävlingsinställningar".

1. Öppna fönstret med "Avancerad data för tävlingsnivåer". Kolumnen "Kan flytta matcher" behöver ställas in med ett datum i framtiden. Detta aktiverar funktionen. För att stänga av funktionen så behöver ett datum som redan passerats ställas in.

Ansöka om en matchändring

Öppna tävlingens sida i APP och klicka in på "Matcher" (så att matchkortet visas). Både matchens hemma- och bortaföreningens föreningsadministratörer kan ansöka om en matchändring. När ansökan är klar kommer matchkortet att ändras och innehålla information om ansökan.

1. Klicka på knappen "Ansök om matchändring". Det måste då anges nytt datum/tid och/eller ny plats. Det går också inkludera en kommentar (exempelvis en anledning till ansökan).
  2. Status för ansökan om matchändring. "Accepterad" visas när arrangören har ställt in att matchändring accepteras automatiskt.
  3. Knapp för att mjukradera ansökan. Visas endast för användaren som har begärt ansökan och om ansökan har statusen "Skickad".
  4. Denna knapp visar kontaktinformation för lag och personer kopplade till matchen.

Var i PL finns datan för matchändring?

Det finns två sätt att få fram en lista över vilka ansökningar om matchändringar som finns.

1. Gå in i menyn "Spelschema" och därefter tabben "Ansökningar om matchändring". I denna vy visas alla matcher oavsett deras status. Matcher som väntar på svar från tävlingsadminstratör visas överst i vyn.
  2. From menu button as shown. This button will load a popup showing only matches which are not handled yet.

Acceptera en ansökan om matchändring

Alla ansökningar om matchändring visas i PL om man är inloggad som distrikts- eller förbundsadministratör. Man kan när som helst ändra status för en match. Om en ansökan om matchändring nekas kan man godkänna den vid ett senare tillfälle.

1. Välj en eller flera matcher som ska godkännas / nekas.
  2. Sätta på/stänga av notifikationer. Notifikationer skickas till lagen och domarna i respektive match.
  3. Välja att ta bort tillsatta domare eller inte.
    Om i kryssat så tas domarna bort från valda matchen/erna.
    Om EJ i kryssat, "Accepterade"-domare kommer att sättas som "Nominerde".
  4. Klicka på "Godkänn valda matcher" för att godkänna ansökan.
    Matchen kommer att ändras (uppdateras) i PL. Om matchen flyttas till en annan omgång så kommer matchen att flyttas till denna omgång.
    Matchen kommer att uppdateras i det publika spelschemat (APP) med dess nya datum och/eller spelplats.
    Matchens status ändras och kommer att försvinna i matchkortet i APP (se bild ovan).
    En notifikation kommer att skickas till båda lagens föreningsadministratörer.
  5. Klicka på "Neka valda matcher" för att neka ansökan.
    Matchen kommer inte att ändras i PL eller i det publika spelschemat (APP).
    Matchens status ändras och kommer att ändras till "Nekad" i matchkortet i APP (se bild ovan).
    Inga notifikationer kommer att skickas.
  6. Grön text definierar godkända ansökningar.
  7. Fetmarkerad text betyder att ansökan är inskickad men som ännu inte har hanterats.
    Blå text i rutan för tid eller spelplats indikerar att värdet har ändrats (ny tid/spelplats inom parantes).
  8. Om man önskar så kan man lägga till en kommentar för godkännande/nekande.
    Efter att kommentar har skrivits in så behöver man spara detta.

Neka en matchändring

Matchen kommer inte att ändras i PL eller i det publika spelschemat (APP).

Matchens status ändras och kommer att ändras till "Nekad" i matchkortet i APP.

Inga notifikationer kommer att skickas.

Visa ursprungligt datum/spelplats och begärt datum/spelplats

1. Om matchen inte är godkänd, men ansökt om: Dessa tre kolumner (gula till vänster i bilden nedan) visar faktisk tid/spelplats.
    Om matchen är godkänd: Dessa tre kolumner (gula till vänster i bilden nedan) visar ursprungligt datum/spelplats innan matchen blev godkänd.
  2. Om matchen inte är godkänd, men ansökt om: Dessa tre kolumner (gula till höger i bilden nedan) visar begärd tid/spelplats.
    Om matchen är godkänd: Dessa tre kolumner (gula till höger i bilden nedan) visar nytt datum/spelplats.