Köp och sälj för domare

Beskrivning

Det är möjligt att ställa in en match så att den blir tillgänglig för köp och sälj (K&S). Listan över tillgänliga matcher för köp och sälj uppdateras från PL. Domare kan ansöka om att köpa match i både FX och APP.

Om en match har ogiltig sluttid eller vakanta/mjukt borttagna lag eller saknad spelplats, överförs matchen INTE till köp och sälj.

Ställa in en match för köp och sälj från PL

1. Välj en eller flera matcher genom att markera kryssrutan.
  2. Välj aktiv roll genom att klicka i kolumnen med den roll som ska ställas in för köp och sälj. En match kan ställas in för köp och sälj utan att någon domare är tillsatt.
  3. Välj därefter knappen "Ställ in match för köp och sälj i aktiv roll".
  4. Efter detta kommer PL att uppdateras och matchen kommer att få en kant med rosa färg samt att cellen kommer att börja med B (för Köp och sälj). Detta betyder nu att uppdraget är tillgängligt för domarna i köp och sälj.
    OBS: Om en domare har varit tillsatt på matchen och därefter ställs in matchen in för köp och sälj så kommer domarens namn stå kvar i PL, men uppdraget har tagits bort från domarens kalender samt från publika sidorna tills ny domare är tillsatt.

Hur domare ansöker om att köpa en match

När en domare är inloggad i APP är listan över matcher för köp och sälj tillgänglig som det visas på bilden nedan. När en domare ansöker om en domarroll i en match visas denna ansökan endast i FX och kan accepteras av domartillsättaren i distriktet eller förbundet.

Avaktivera köp och sälj i PL

För att avaktivera funktionen köp och sälj, välj den tävling som funktionen ska stängas av i och därefter öppna "Expandera för inställning för högsta nivå" under "Hem" och därefter kryssa i "Använd återbud istället för köp och sälj".