Nominera - Acceptera

Beskrivning

Vid tillsättning av domare till matcher i PL är uppdraget inte synligt för någon annan än PL-användarna. Domarna kommer inte att se något i sin kalender. Det är efter att man nominerat domarnas uppdrag i PL som uppdragen kommer att dyka upp för domarna. Det är endast möjligt att nominera domare till publicerade matcher. Ej publicerade matcher visas med rött datum och domare kan tillsättas, men inte nomineras.

OBS: Innan en "nominering" kan göras måste en domare tilldelas minst en roll i matchen!

OBS: Nominering kan stängas av på organisationsnivå för kunna använda sig av direkttillsättning.

Nominera från PL

Efter att domarens nominering i PL kommer domaren att få kalendern uppdaterad med dessa matcher. I APP kan domaren besluta att acceptera eller neka dessa uppdrag.

1. Välj en eller flera matcher genom att markera kryssrutan.
  2. Välj aktiv roll genom att klicka i kolumnen med den roll som ska tillsättas.
  3. Välj därefter knappen "Nominera domare i aktiv roll" eller "Nominera domare i alla roller" beroende på vad som ska nomineras.
  4. Efter detta kommer PL att uppdateras och matcherna kommer att få en kant med blå färg samt att cellen kommer att börja med N (för Nominerad). Detta betyder nu att domarna har nominerats.

Nominering ska innehålla ett sista datum

Om man vill begränsa tiden som en domare kan acceptera eller neka en nominering, skriv in ett datum som det visas i bilden nedan.

Detta datum kommer att synas på matchkortet när domaren är inloggad i APP.

Konsekvenser om sista datumet har passerats

Om en domare inte svarar på en nominering innan sista datumet ändras nomineringen till "Nekad". Symbolen kommer att vara R*- med asterisk som visar anledningen: Sista datum har passerats.

Acceptera från PL

Normalt ska domaren själv acceptera sina nomineringar. När domaren har accepterat att döma en match blir denna match grön i PL. Det är också möjligt för en tävlingsadministratör eller en domartillsättare att i PL forcera att en domares match blir accepterad. I dessa fall kan domaren inte påverka nomineringarna.

OBS: Endast giltiga(*) matcher kan ställas in som "Accepterad" i PL.

* En giltig match är en match som har giltig start- och sluttid, giltiga lag och en giltig spelplats.

1. Välj en eller flera matcher genom att markera kryssrutan.
  2. Välj aktiv roll genom att klicka i kolumnen med den roll som ska tillsättas.
  3. Välj därefter knappen "Acceptera domare i aktiv roll" eller "Acceptera domare i alla roller" beroende på vad som ska accepteras.
  4. Efter detta kommer PL att uppdateras och matcherna kommer att få en kant med grön färg samt att cellen kommer att börja med A (för Accepterad). Detta betyder nu att domarnas uppdrag nu är accepterade.

Ta bort domarstatus

All domarstatus kan tas bort i PL.

VARNING: Om data har skickats till andra system så kan detta innebära att felaktig data kommer att visas!

1. Välj en eller flera matcher genom att markera kryssrutan.
  2. Välj aktiv roll genom att klicka i kolumnen med den roll som ska tas bort.
  3. Välj därefter knappen "Lägg matchen i köp och sälj för aktiv roll".
  4. Efter att man har bekräftat så kommer PL uppdateras.

Uppdatera domarstatus från APP

När sidan "Domare" i PL laddas in kommer data från APP att laddas in i PL och uppdatera domarstatusen för alla domare i alla matcher.