Domare

Beskrivning

Domare kan tilldelas matcher oavsett om matcherna är publicerade eller inte. Domare kommer inte att dyka upp på andra platser än i PL när matcherna ännu inte har publicerats.

Domartillsättning kan ställas in antingen som nominerade eller att tillsättningen ska tas bort om matchen ändras.

Specifik förbundsinformation:

Svenska Bandyförbundet: Tillsatta domare tas inte bort när en match ändras.

Svenska Basketförbundet: Domarna i PL uppdateras genom att importera data från FX. FX i sin tur importerar domarna från Svenska Basketförbundet genom API.

Ladda in domare till PL (bubbla 1)

Domare måste laddas in minst en gång för varje säsong och varje förbund. Inladdningen görs som bilden nedan visar: "Ladda in domare från officiell källa". Efter att en inladdning är gjord, kommer ny tillagda/ändrade domare att kontrolleras varje gång en säsong kontrolleras (vid start av PL).

Den officiella källan hittas i FX -> Organisation -> Domare.

Typer av domare

En domarroll är den roll (inte klassificeringen) en domare har under matchens domare. Det finns ett antal domartyper baserat på förbundsdata. Tillexempel: Svenska Basketförbundet har 5 olika domarroller och den högsta rollen är "Crew chief". Dessa roller visas i bubbla 3 i bilden nedan. Inaktiva eller passiva domare laddas in till PL (om de redan har matcher) men visas inte i domarlistan med valbara domare (bubbla 4).

Grundläggande instruktion för att tillsätta en domare till en match

Gå in i menyn "Domare" och tabben "Tillsätt domare på matcher".

1. Skapa ett filter för matchernas som ska tillsättas med domare.
  2. Välj en eller flera matcher genom kryssrutorna (vänstra kolumnen).
  3. Välj kolumnen med den domarroll som ska tillsättas.
  4. Välj domare. TIPS: Klicka bara på domarens namn för snabbtillsätta domaren. Annars går det att kryssa i doamaren och sen klicka på knappen "Spara domare" (bubbla 5).