Slutspelsserie - Uträkning av vinnare

Beskrivning

Som alltid är det APP som gör beräkningen av vilket lag som ska spela i ett slutspel och vilka som går vidare i ett slutspel. Denna beräkning görs i det ögonblick då en användare sparar ett matchresultat. Eftersom slutspelsserie endast kan användas i slutspelet, är det bara slutspelsmatcherna som beaktas här.

Kriterier för beräkning av en vinnare från en slutspelsserie

En vinnare beräknas enligt följande:

• Först tittar vi på antalet matcher totalt och hittar antal vinster som avgör en vinnare. Till exempel finns det totalt 5 matcher i slutspelsserien. Om ett lag har vunnit 3 matcher kommer detta att vara det vinnande laget.
  • Nästa kriterium är gjorda mål. Om båda lagen har vunnit 2 matcher, och den femte går till oavgjort, kommer totalt antalet gjorda mål att avgöra vinnaren.
  • Om antalet mål är lika, måste vinnaren avgöras genom lottning.

Matcher som visas i PL

Innan slutspelsserien är klart kommer matcherna i slutspelet att visa var lagen räknar ifrån. Till exempel "Vinnargrupp B". När slutspelsserien är klar kommer de riktiga lagen att dyka upp i fönstret.

1. I detta exempel har BC Luleå vunnit 3 matcher mot Borås i deras slutspelsserie.
  2. Resultatet visas även i denna kolumn, men kan endast ändras i APP.
  3. BC Luleå fylls på i nästa steg i slutspelet, eftersom laget nu räknas som vinnare i deras slutspelsserie.
  4. En tipsruta informerar om vilken position laget kommer ifrån.