Lag och spelplatser

Beskrivning

Spelplatser kan endast tilldelas lag i fliken "Lag och spelplatser". Ett lag kan ha flera spelplatser, men bara en "Prioriterad"-plats. Spelplatser hämtas från Profixio FX, där spelsplatsdata ställs in av förbundsadministratörerna. Spelplatser som finns i laglistan kommer att användas i schemaläggningen om prioriterad spelplats inte är tillgänglig.

Alla lag inom en tävlingsnivå visas, oavsett vilken grupp lagen är tilldelade i.

Spelplatsdata - Definieras i Profixio FX

Tilldela spelplatser till lag

1. Välj ett lag
  2. Alla möjliga spelplatser för utvalda klubbars lag, visas i denna lista. Välj en eller flera spelplatser att tilldela det valda laget. Välj och klicka sedan på knappen (4). Utvalda spelplatser är spelplatser som används av PLs schemaläggningsalgoritm. Spelplatser som inte är valda kommer att kunna väljas manuellt i en match.
  3. Markera kryssrutan "Visa alla arenor för denna organisation" längst upp för att välja bland alla möjliga arenor! I övrigt visas som sagt endast spelplatserna för den klubb laget tillhör.
    OBS: Gör ett filter på distrikt för att endast visa specifika platser.
  4. Tilldela utvald(a) plats(er) till valt lag
  5. Valda spelplatser kommer att visas i listan över lagets spelplatser. Endast spelplatser i denna lista kommer att användas vid schemaläggning.
  6. Ett lag kan ha en prioriterad spelplats. Denna spelplats används i matchschemat om den är tillgänglig och inte begränsad (denna spelplats har första prioritet).
  7. Den prioriterade spelplatsen visas för varje lag. Spelplatser som inte är officiella, visas med en markör i framsidan (exempel "- Täby").
  8. Antalet tilldelade spelplatser visas här.
  9. Se kapitel under bilden.

Ladda om spelplatser från FX

Om ett lag har för många, eller för få, spelplatser, klicka bara på den här knappen för att ladda om spelplatser från FX. Ingen skada görs på matchschemat, om detta finns. Spelplatser laddas ner från FX och tilldelas till lag. Om lag har fått tillfälliga arenor, och de inte används i matchschemat, kommer dessa tillfälliga arenor att raderas. OBS: Om du har anpassat spelplatslistan för lag kommer denna lista att återställas och lagen kommer att ha alla sina spelplatser i denna lista!

Spelplatser faktiskt sparade i PL

Spelplaser som används i en organisation sparas i Profixio FX. PL sparar inte alla dessa arenor. PL sparar endast arenor som är inställda på att vara arenor som används i schemaläggningsalgoritmen.

1. Spelplatser sparade i PL visas med en kryssruta.
  2. Platser som inte är markerade hämtas från Profixio FX och kan väljas för att användas i schemaläggningsalgoritmer.