Ersätta lag - Konsekvenser

Lag A dras ur - Ersätts av vakant lag

Lag A dras ur, antingen från APP eller mjuk raderad i PL. Lag A kommer att ersättas automatiskt med ett vakant lag i PL. Vid mjuk borttagning av ett lag i PL kan en datumgräns ställas in. Detta datumgräns kommer att flagga matcher som ska arkiveras. Ett mjukt raderat lag kommer bara att flaggas i APP, så tredjeparts system kommer fortfarande att få data om detta lag (vanligtvis för betalningar).

Beskrivning datumgräns

• Datumgräns kan väljas i PL vid mjuk radering av ett lag.
  • En datumgräns kommer att påverka hur matcherna raderas på den publika sidan och typ av status i PL.
  • Publika sidan (APP): Matcher före datumgränsen kommer att bli oförändrade.
  • Publika sidan (APP): Matcherna efter denna datumgräns kommer att raderas.
  • PL + APP: Om laget är inställt som ansvarigt lag kommer laget att tas bort på matcher efter datumgränsen och ansvarigt lag i matchen sätts som noll.
  • PL: Matcher före datumgränsen kommer inte att ändras (inte datum/tid eller lag)
    • Matcherna kommer att flaggas som arkiverade.
    • Matcherna kommer att sparas i en egen datatabell för historiskt användande.
  • PL: Matcher efter datumgränsen kommer att ställas in enligt beskrivningen i kapitlet "Följande kommer att ändras på matcher för det urdragna laget" (se nedan)

Följande kommer att ändras på matcher för det urdragna laget

OBS: Endast matcher som inte är flaggade som "arkiverade" kommer att påverkas.

1. Sluttiden ställs in på noll. Starttiden förblir oförändrad.
  2. Ett vakant lag ersätter det utdragna laget.
  3. Om det utdragna laget är hemmalag kommer spelplatsen att nollställas.
  4. Matchstatusen blir röd. Det vill säga matchen kommer inte att visas i visualizern och kommer inte att publiceras (om den inte åsidosätts).
  5. Matchens "Ändrad tid" kommer att ställas in på tiden för denna ändring.
  6. Match WebID sätts till noll. Det vill säga, matchen kommer att tvinga lägga till en ny match, med ett nytt ID, på den publika matchlistan (APP).
  7. Om det utdragna laget är bortalag kommer spelplatsen att förbli oförändrad.

Konsekvenser i APP

Omedelbart, när ett lag mjuk raderas eller ersätts med ett vakant lag, kommer den publika sidan att ändras för denna tävlingsnivå. Inga åtgärder krävs från användaren.

1. Alla matcher UTAN resultat för det utdragna laget kommer att raderas.
    Matcher med resultat kommer att förbli oförändrade. Dessa matcher kommer inte att ingå i tabelluträkningar.
  2. Alla borttagna matcher med resultat kommer att flaggas, så det är möjligt att hitta dessa borttagna matcher senare.
  3. Alla poäng som tagits mot det utdragna laget kommer att raderas.
  4. Det utdragna laget kommer att tas bort från tabellen.

Lag A dras ur - Ersätts av ett annat lag

Team Lidingö dras ur med datumgräns 2021-10-09

Lidingö spelar flera matcher och 3 av matcherna är avslutade med resultat. Dessa matcher spelades innan Lidingö beslutade sig för att dra sig ur. Domare i dessa matcher är redan betalda. Det är därför dessa matcher inte kan raderas.

(högerklicka på bilden och öppna i ny flik om du vill ha en stor bild)

Dra ur Lidingö

Inom PL är alla 3 matcher före datumgräns flaggade som "arkiverade", inställda på rött och kommer inte att visas i visualizern. De återstående 13 matcherna (de efter datumgränsen) innebär att det utdragna laget ersätts av ett vakant lag.

Ändringar på den publika webben (APP)

Att köra mjuk radering på Lidingö med datumgränsen 2021-10-09 resulterar i 13 matcher raderade på den publika webben. 3 matcher är före detta datum och påverkas därmed inte alls. MEN: Eftersom Lidingö är urdraget kommer inga matcher mot Lidingö att räknas in i tabellen.

(högerklicka på bilden och öppna i ny flik om du vill ha en stor bild)

Dra ur "Järfälla Basket" med datum 2021-10-21:

Publika webben (APP)

Rankingtabell i APP

Tabell i APP - "Järfälla Basket" ska tas bort från tabellen, ingen av matcherna med "Järfälla Basket" ska inkluderas i tabellrankingen. Det här verkar okej. URL: https://demo.profixio.com/app/matches/leagueid12476/category/1118702

Matcher före datumgräns med utdraget lag ska vara oförändrade

Det här verkar okej.

PL

Matcher med utdraget lag som hemmalag ska vara oförändrade, men utdraget lag ska flaggas

Det här verkar okej.