Inställningar för tävlingsnivåer

Beskrivning

Inställningsfliken för tävlingsnivå är där du aktiverar tävlingsnivån. En tävling kan delas in i en eller flera tävlingsnivåer. Till exempel kan M19 delas in i M19 Norr och M19 Syd. Norr och Syd kommer också att bli tävlingsnivåer, precis som M19. När ett lag är registrerat kommer laget att registrera sig på sin tävlingsnivå. Administratören av ligan kan närhelst dela upp lag i grupper som används i matchschemaläggningen.

OBS: Den här artikeln beskriver när du ska göra en ny nivå eller inte.

1. Detta är din(a) tävlingsnivå(er) som lag kan registrera sig på! De är i blå färg. Varje liganivå visas med data om matcher samt status och visas med capslock.
  2. Expandera grupppanelen för att lägga till ny eller redigera befintlig grupp. OBS: Grupper används ENDAST i matchschemaläggningen och INTE på registreringssidan!
  3. Detta är din(a) liganivå(er) som INTE KAN registreras på och som endast används i matchschemaläggning. De är i svart färg. Varje liganivå visas med data om matcher samt status och visas med capslock.
  4. Tryck på knappen som visas för att lägga till ytterligare en nivå.
    Varje tävling kan delas upp i flera tävlingsnivåer. Du kan ändra nivånamnet när som helst. OBS: När registreringssidan för ligan är gjord kommer antalet nivåer att ställas in. Klicka här för att se en bild på detta.
  5. Visar alla nivåer för aktiv tävling. Detaljer om data finns längre ner i den här artikeln.
  6. Du kan ta bort en nivå. Om det finns matcher måste matcherna tas bort först. Det är inte möjligt att ta bort den sista nivån (en nivå måste alltid finnas kvar). Om en nivå tas bort kommer nivån i APP också att raderas. Slutligen kommer lagen att tas bort från denna nivå, men lag tas INTE bort från registreringssidan.
  7. Om en grupp tillhör fel tävlingsnivå kan detta ändras här. Alla lag och matcher flyttas till rätt nivå.

Namn och ordning för tävlingsnivåer

När du anger namn på liganivåerna kommer de att dyka upp på den offentliga webbplatsen för matcher (APP) enligt detta:

Ordning

Ordning av nivåer ställs in i kolumnen "Ordning i APP":

Inställningar för anmälan och matcher

1. Bestäm om liganivåer ska vara öppna för registrering av lag (Begränsning anmälningsdatum)
    Ange datum för sista registreringsdatum. Ange igår om du vill stoppa registreringen till denna nivå.
  2. Bestäm om matchningar ska döljas eller visas publikt (Dölj matcher)
    Aktivera detta om matcher ska döljas för allmänheten. Matchägaren och ligaadministratören kan se matcherna.
  3. Bestäm om matchägaren kan be om matchflyttning (kan flytta matcher)
    Ange ett datum om matchägaren ska kunna be om att flytta sina matcher. Bara tävlingsansvarig kan acceptera/neka.
  4. Om alla matcher i denna tävling bara ska ha ett och samma ansvarigt lag, välj detta lag här.
  5. Om hemmalagets klubbadministratör ska tillåtas ställa in matchtid och plats, markera den här kryssrutan.
  6. Om (5) är markerat, ange sista datum för matchändring.
  7. Om denna liga INTE ska ha ett spelschema, markera den här kryssrutan.

Inställningar för högsta tävlingsnivå

1. Ange att tävlingen ska vara en tävling på högsta nivå för att påverka tilldelningen av domare. Se mer om detta här.
  2. Använd laganmälan från FX om lag endast är anmälda i FX (och inte i APP). Datatabellerna är helt olika för dessa två alternativa registreringswebbplatser.
  3. Om du vill ha möjlighet till att matcherna blir publika även i FX (exempel här)
  4. En e-postadress för tävlingen kommer att sparas i huvuddatabasen och användas i APP och FX. Detta kommer INTE att användas någonstans i PL.
  5. Om du INTE vill använda funktionen köp- och sälj matcher för domare. Se mer om detta här.
  6. Om du vill ha domarnas namn i denna tävling ska vara anonyma. Endast inloggade användare med korrekta behörigheter kommer att kunna se namnen på domarna. Se mer om detta här.
  7. Domartillsättare kommer att få en kopia av e-postmeddelandet.
  8. Välj minimum behörighet för domare i denna tävling. Alla domare dyker upp och kan väljas ut, men du får en varning om behörigheten inte stämmer.
  9. Ställ in om tävlingen ska använda elektroniskt matchprotokoll (EMP).
  10. Ange e-postadress för mottagare av elektroniska matchprotokoll. Används endast i APP.